måndag 24 augusti 2009

Testfiske av ny sjö

Blev test av en ny sjö igår med Jimmy så jag var väldigt exalterad på vad sjön hade att bjuda på.
Vi kom fram till sjön på eftermiddan vid 17 tiden och snabbt köpa fiskekort och sen låna båten av snubben, snällt av han förresten att låna ut den!
Vi fick reda att dagen innan hade det dragit upp en abborre på 1.6kg!! Riktigt fin bit!
Nåja, ut kom vi och fort ut med dragen när lodet visade över 4 meter. Vi trollade mest med westinare som går ca 4 meter beroende på hastighet på båten.
Jag körde med 2 spön(sidoparavan) och jimmy med ett spö.
Vi trolla och trolla....Men nada, såg knappt nå fisk på lodet *suck*
Bytte till mindre vobbler och hoppades på stor borre istället men inte ens det.....Vart fanns fisken i sjön?? Ska sägas att det är en rätt stor sjö.
Testa allt i från 2m till 18m djup. Till slut så kom det en båge på lodet på ca 7m djup och då högg det på Jimmys spö men den lossnade så klart...åååååh, va trist.
Vi åkte till en liten Ö eller grund kanske man ska säga för att testa efter abborre där och gädda förstås. När vi var på väg dit så högg det på min bomber vobbler och första borren på väg upp.
Inget att skryta om dock. Fortsatte att kasta lite där och lyckades med att lura en mini borre och en snipa där, men det var inte därför vi var där. vi ville ha dom STORA firrarna!!!
Dags att byta till stora beten igen och ut och trolla........Oooooch trolla. Kvällen närmade sig och då minsann kom bågarna fram på lodet helt plötsligt. Rätt många bågar, förhoppningar blev ju större så klart MEN.....Ja ni kan ju lista ut vad som hände :(
Till slut blev klockan så pass mycket att det blev väldigt mörkt ute så vi kände att det var dags att ge upp helt enkelt och dra sig hemåt för dagen men det var nog inte sista gången vi var där?


Jimmy tog en smyg bild på skepparn och solnedången

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar