söndag 17 januari 2010

Första ismete passet 2010

Idag skulle det vara -4 under dagen men tyvärr så blåste det en del ute på sjön så det blev förstås lite kallare än -4 men det fick gå.
Väckaren ringde 6 på morgon och pigg och alert som alltid för fiske. Såg "varmt" ute för första gången på länge så det lovade bra och dessutom sydliga vindar som är bra när man fiskar!
6:45 var jag framme vid den nya stället som skulle testas. Hade inget levande bete så det fick duga med strömming för gäddan så länge ifall jag skulle få upp mört eller borre under tiden mina spön var ute.
Jag visste exakt vars jag skulle gå så det var bara att traska ut dit, tur att det inte är så mycket snö på isen ÄN!
Väl på plats så finns det lite varmare vatten så det var små öppet så det var givet att strömmingen skulle sänkas ner där omkring, men det betyder också svagare is som jag fick erfara!!
Hade turen dock att klara mig väldigt bra med tanke på att mitt ben sjönk ända ner till övre delen avlåret. Blev lite blöt om strumporna!


Liten ström

Trampade igenom, men det gick bra som tur var(5m djupt)

Det var helt dött i några timmar men till slut så vippade mitten indikatorn till så det var bara att dra upp pimpel spöt och gå dit.
Kände lite försiktigt på linan om det var något på andra sidan och tungt kändes det men när jag gjorde mothugget så hade fisken spottat ut strömmingen....Surt men så kan det vara.
Med tanke på hur vädret har varit så är dom nog inte så mycket på hugget ännu?!


Så ser det ut när jag metar gädda.
När det nappar så låter bjällran och bladstålet med vippan flyger upp och vickar.


Klockan tickade och inget mer hände under dagen. Fiskade bara till 11 tiden för gumman min som var hemma med gossen skulle jobba senare men det kommer bara bättre tider :D
Det kom en äldre man förbi med skotern och snackade en stund och berättade lite trevliga saker om stället så det kommer att läggas tid där!

Nu umgås med gossen en stund innan han ska till mamman igen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar