tisdag 10 mars 2009

Fisket suger men snön suger mer!!


Åkte till Morjärv igår för fiske idag med Lovisa. Vi skulle ner till Kalix älven, hade spanat på ett bakvatten som ser hett ut. Sommar tid så har det fångats fina gäddor där!
Tyvärr så hade jag inget levande bete utan körde med strömming(fileér)aldrig kört med det men varför skulle det inte funka?? Det luktar ju fortfarande strömming.
Att traska ner dom där 50 metrarna till älven var drygt, snö upp till midjan!!
Väl framme så ska det borras hål, jäkligt kul när isen är dryga metern tjock. Går rätt enkelt med vanlig borr men när man ska göra flera hål med 200mm borr, det är drygt *phew* Orkade bara göra 3 hål för gäddmetet. Med tanke på att det snöade vilket det inte skulle idag plus att det är nordliga vindar kändes det rätt drygt att ens fiska men man får inget hemma heller.
Fisket blev rätt kortvarigt för Lovisa för frös tårna typ och lika bra kanske var det. Så fick vi nå fisk undrar ni säkert!?
Jodå, Lovisa fick sig en fisk som hon aldrig hade fått förut....Men frågan är ifall det är ens nämnvärt? =)
Hon fick då en liten snorgärs och ni som fiskar vet varför den kallas så. Ni som inte fiskar och aldrig hört talas om den så kallas den för snorgärs för att den är väldigt slemmig. Har du tagit på fisken så har du riktigt klibbigt slem på dig, riktigt mysigt ;)
Nya tag en annan dag och den dagen ska vara vacker!

Hoppas att träningen går bättre ikväll.....

2 kommentarer:

  1. Jag fick massa snorgärsar i ån då jag var mindre, undra vad som hänt med dem? Kanske måste lägga ett seriösa snorgärs-pass! haha, uglyyy fish! :D

    SvaraRadera
  2. haha ja gör det du ;)
    Säg till om du får nå större! :D

    SvaraRadera